Ученици

PRINCEZA KATARINA I LAJFLAJN ČIKAGO POMAŽU OŠ „SAVA MAKSIMOVIĆ“

Објављено понедељак, 27 новембар 2023
Аутор Љиљана Крничан

Више о овој вести прочитајте ОВДЕ

Пилот пројекат “Свако дете има право да одраста здраво”

Објављено уторак, 14 новембар 2023
Аутор Љиљана Крничан

https://www.kovin.rs/2023/11/13/pilot-projekat-svako-dete-ima-pravo-da-odrasta-zdravo/

https://www.rts.rs/lat/vesti/srbija-danas/5309079/zdravo-odrastanje-pet-casova-fizickog-nedeljno-iskustvo-skole-u-mramorku-.html

Дечија недеља „Велико срце деце Србије“

Објављено четвртак, 12 октобар 2023
Аутор Ирена Крничан и Бранкица Савић

Прва недеља октобра уоквирена је црвеном бојом у свим школским календарима. Разлог томе јесте што се на почетку овог месеца у свим школама у Србији обележава Дечија недеља. Ове школске године дечија недеља одржана је под називом „Велико срце деце Србије“. Тим поводом, од другог до осмог октобра, у нашој школи ученици су могли уживати у богатом програму. 

Опширније: Дечија недеља „Велико срце деце Србије“

Дан језика

Објављено четвртак, 28 септембар 2023
Аутор Драгана Пауновић

У понедељак, 26. 9. 2023. ученици осмог разреда ОШ „Сава Максимовић“ бавили су се мало језицима света. Тражили су на интернету како се поздравља на разним језицима, исписивали на папирима, изговарали речи пријатељство, љубав ...на многим језицима света. Наравно, разговарало се о значају језика, бројности, величини...Све је повезано са развојем језика, који се обрађује у осмом разреду. Најкреативнији су направили плакате и окачили их у ходнику школе, а остали радови су окачени у учионици. „Завештање језика“ из „Хиландарске повеље“ било је само полазна основа за рад. Ученике је привукла тема много више , него Дигитална писменост и правописна правила , тема угледног часа који је организован поводом Међународног дана писмености 8.9.2023. године

Пилот пројекат “Свако дете има право да одраста здраво”

Објављено недеља, 17 септембар 2023
Аутор Ирена Крничан

Основна школа “Сава Максимовић” једна је од 73 основне школе у Републици Србији, у којима се школске 2023/2024. спроводи пилот пројекат “Свако дете има право да одраста здраво”.  Ове школе обухваћене су пројектом “Обогаћени једносменски рад у основним школама”.

Пилот пројекат “Свако дете има право да одраста здраво” подразумева додатне часове физичког и здравственог васпитања чији циљ јесте да се кроз неговање здравих навика и стилова живота код деце унапреде међуљудски односи, узајмно поштовање, емпатија, као и уважавање и прихватање различитости. Осим Министарства просвете у овај пројекат укључени су и Министарство здравља и Министарство омладине и спорта. Министарство здравља формирало је тимове специјалиста у одређеним домовима здравља у којима ће се спроводити систематски прегледи деце из школа које учествују у пилот пројекту.
У мраморачкој школи пројекат се реализује у три одељења. У одељењу првог разреда, које  ће с учитељцом Родиком Стеријан развијати псхиофизичке способности, затим у ИИИ-1 које ће своје вештине унапређивати уз подршку учитеља Лућијана Чолака и у петом разреду са којим ће радити наставник физичког и здравственог васпитања, Владимир Радуловић.

Победници конкурса „Крв живот значи“ 2023.године

Објављено четвртак, 01 јун 2023
Аутор Љиљана Крничан

На конкурсу „Крв живот значи“ који расписује Црвени крст Србије и који је био отворен од од 1. до 31. марта 2023. године, а у којем учествује и Црвени крст Ковин,  учествовали су и ученици  ОШ“Сава Максимовић“ Мраморак. Тема конкурса  била је промоција добровољног давања крви, а ученици  су кроз литерарне радове имали могућност да изразе своја  размишљања о лепоти давања, људској солидарности, пријатељству и здрављу. У категорији литерарних радова – нижи разреди, ученице наше школе оствариле су запажене резултате:

Дејана Ника, ученица четвртог разреда освојила је 2. место

Душица Раденковић, ученица четвртог разреда освојила је 3. место

Честитке ученицама које су успешно представиле нашу школу на општинском нивоу и учитељици Родики Стеријан која је припремала ученице за такмичење.

Леп дан на екскурзији

Објављено четвртак, 01 јун 2023
Аутор Бранкица Савић

Царска бара – Зрењанин-Идвор- Ковачица – 23.5.2023.године

    Агенција „SIM TOURS“ из Београда у сарадњи са агенцијом „ MATIC TURIST“ из Ковина организатори су путовања ученика на екскурзију.

Ученици првог циклуса ( од првог до четвртог разреда) ОШ“Сава Максимовић“Мраморак путовали су на екскурзију предвиђену Годишњим планом школе , у уторак 23.маја 2023.године. У пратњи су били водич групе Вероника  Филиповић, доктор Свето Вукадиновић и учитељи.

 

Опширније: Леп дан на екскурзији

Почетак

Објављено субота, 16 септембар 2023
Аутор Ирена Крничан

Први септембар је за све седмогодишњаке посебан дан, јер тада почиње једно ново доба у њиховом животу. То доба донеће им много нових знања, пријатељства и дивне успомене.
Како би будућим школарцима овај датум остао у најлепшем сећању и ове године, као и сваке претходне, за њих је у нашој школи приређен свечани пријем.
Шеснаест малих људи започело је своје осмогодишње путовање. На том путовању сапутник и пријатељ биће им учитељица Родика Стеријан.

Опширније: Почетак

Поткатегорије