Јавне набавке

Филтер

Пробни завршни испит - обавештење

Обавештавамо ученике осмог разреда да се Пробни завршни испит одлаже за  09. и 10. април 2021.године (петак и субота).

Општинско такмичење из хемије

  У суботу, 6. марта одржано је општинско такмичење из хемије. Такмичење је одржано у ОШ "Паја Маргановић" у Делиблату. Нашу школу представљало је  троје ученика. Резултати су следећи:
Теодора Несторовић-3.место
Дарија Бошковић-похвала
Огњен Новичић-похвала
  Наставник хемје
Ана Ритопечки

Обавештење о преласку на ОНЛАЈН

допис МПНТР погледајте ОВДЕ

Пробни завршни испит 2021.

У складу са Правилником о календару образовно – васпитног рада у основној школи за школску 2020/2021.годину („Службени гласник РС –Просветни гласник“, број 5/20 и 18/20), Министартсво просвете, науке и технолошког развоја, у циљу припреме ученика осмог разреда организује пробни завршни испит. Осим верне симулације самог процеса завршног испита, где ученици пролазе кроз утврђене процедуре и читав процес који их очекује и на завршним испиту, циљ организовања пробног завршног испита је и да се види колико ученици у овом тренутку поседују спремност за завршни исшпит, као и на чему све треба да раде у наредном периоду.

У свим основним школама на територији Републике Србије ученици осмог разреда ће 26.03.2021.године у 12:00 часова, у оквиру пробног завршног испита полагати тест из математике, док ће 27.03.2021.године у 9:00 часова полагати тест из српског/матерњег језика, а у 11:30 часова комбиновани тест (биологија, географија, историја, физика и хемија). Израда тестова траје 120 минута.

 

Пробни завршни испит организује се на начин  који осигурава безбедност и здравље ученика и запослених, у складу са препорукама надлежних органа и институција, у школском простору.

Средња стручна војна школа

Конкурс за упис у Средњу стручну војну школу

 МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Р А С П И С У Ј Е К О Н К У Р С
за пријем кандидата из грађанства за ученике Средње стручне војне школе"1300 каплара"

Војна гимназија

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Р А С П И С У Ј Е
К О Н К У Р С
за пријем кандидата из грађанства за ученике Војне гимназије
 У школској 2021/2022. години извршиће се пријем кандидата оба пола из грађанства (у даљем тексту: кандидати) за ученике Војне гимназије по следећем: 80 кандидата (за први разред), 5 кандидата (за други разред) и 5 (за трећи разред).

САВЕТНИК ЗА ПЛАНИРАЊЕ КАРИЈЕРЕ У НАШОЈ ШКОЛИ

Дана 02.03.2021.године нашу школу је посетила саветница за планирање каријере, Јелена Богданов. Наиме, већ неколико година остварујемо успешну сарадњу са Националном службом за запошљавање –филијала у Панчеву, а у циљу професионалне оријентације ученика осмог разреда наше школе. Посета је организована и реализована као тестирање ученика у сврху што бољег и успешнијег избора занимања, односно будуће средње школе.  Тестирање је  се реализовано у школи, и трајало је око  сат и по (нешто више два школска часа). Након обављеног тестирања, саветница урађене тестове обрађује и анализира резултате. Накнадно ће бити уговорен термин реализације индивидуалних разговора са ученицима.

 Тестирање је организовано и протекло је у складу са епидемилолошким мерама превенције и заштите вируса  Ковид 19.

„Mărțișor“ ОШ“Сава Максимовић“ у Мраморку

 

    У Основној школи „ Сава Максимовић“ у Мраморку 26. марта 2021.године одржане су креативне радионице у одељењима у којима се изучава Румунски језик са елементима националне културе. 

У оквиру ових радионица  израђени су симболи пролећа, Мărțișor.

Oбавештење за родитеље и ученике осмог разреда

Поштовани родитељи и ученици осмог разреда,

Обавештавамо вас да се услед проглашења ванредног стања, односно услед вируса COVID 19, пријављивање ученика за полагање пријемног испита за упис у школе са посебним способностима за школску 2020/2021. годину, обавља електронски, путем веб пријаве која се налази на  адреси:

https://prijavazaprijemni2020.mpn.gov.rs

Распоред наставе за основну школу

Распоред наставе можете видети на ЛИНКУ