Ученици

Дечја недеља од 07.10.2019. до 11.10.2019.године

Објављено четвртак, 03 октобар 2019
Аутор Љиљана Крничан

Програм Дечје недеље можете погледати ОВДЕ

Златно одличје на 58.Музичком фестивалу деце Војводине у Бачкој Тополи

Објављено понедељак, 27 мај 2019
Аутор Љиљана Крничан

На 58. Музичком фестивалу деце Војводине који је одржан 19.05.2019. године у Бачкој Тополи, хор и оркестар ОШ“Сава Максимовић“ Мраморак  освојио је прву награду-златно одличје са освојених  92 бода од максималних 100 бодова и пласирао се на Републичко такмичење које ће бити одржано 26.05.2019. године у Лазаревцу.

Опширније: Златно одличје на 58.Музичком фестивалу деце Војводине у Бачкој Тополи

Друга награда за Теодору на 60.изложби ликовних радова деце и омладине Србије

Објављено понедељак, 27 мај 2019
Аутор Љиљана Крничан

    На 60. изложби ликовних радова деце и омладине Србије „Сцена, маска, костим, лутка“ ученица 5.разреда Основне школе „Сава Максимовић“Мраморак Теодора Несторовић освојила је 2. награду у категорији „Награда за лутку“.

Отварање изложбе и свечана додела награда за награђене ученике и ликовне педагоге биће одржана 27. маја 2019. године у Српском народном позоришту у Новом Саду.

Честитамо ученици и наставници ликовне културе Милици Илић.

Школа 21. века

Објављено четвртак, 23 мај 2019
Аутор Викториа Крничан Крстић

У априлу ове године два наша наставника су била на обуци  под називом „Школа за 21. век“, у организацији British Council-a.

Опширније: Школа 21. века

Покрајинска смотра рецитатора 2019

Објављено понедељак, 20 мај 2019
Аутор Преузето са сајта Општине Ковин

Јубиларна 50. Покрајинска смотра рецитатора "Песниче народа мог" одржана је протеклог викенда у Сечњу. Ковинску општину је представљало 11 рецитатора у млађем, средњем и старијем узрасту. 

Опширније: Покрајинска смотра рецитатора 2019

Такмичења 2019.

Објављено понедељак, 11 март 2019
Аутор Марија Бешлин

Na Opštinskom takmičenju iz fizike koje je održano 23.02.2019. u Osnovnoj školi „Sava Maksimović“ u Mramorku, učenice naše škole ostvarile su sledeće rezultate:

            Anja Novičić VIII/1 – 1.mesto

            Maja Vulović VIII/1 – 2.mesto

            Gordana Kovačević VIII/1 – 3.mesto

Učenice VI/1, Anđela Ignjatović i Anđela Stojadinov pohvaljuju se za učešće na takmičenju.

Čestitke učenicama na ostvarenim rezultatima i nastavniku Radovanu Nikoliću koji je pripremao učenice za takmičenje.

           Opštinsko takmičenje iz Engleskog jezika održano je23.02.2019. u Osnovnoj školi „Bora Radić“ u Bavaništu. Direktor naše škole pohvaljuje učenicu VIII/1  Zoranu Kovačević za učešće na takmičenju.

Pohvaljuje se nastavnica Aleksandra Sorajić koja je pripremala učenicu za takmičenje.

 Na Opštinskom takmičenju iz Nemačkog jezika koje je održano 24.02.2019. u Osnovnoj školi „Bora Radić“ u Bavaništu, učenice naše škole ostvarile su sledeće rezultate:

              Anja Novičić VIII/1 – 1.mesto

            Maja Vulović VIII/1 – 2.mesto

           Zorana Kovačević VIII/1 – 3.mesto

Čestitke učenicama na ostvarenim rezultatima i nastavnici Mariji Bešlin koja je pripremala učenice za takmičenje.

Свети Сава

Објављено понедељак, 28 јануар 2019
Аутор Драгана Пауновић

           Поводом Дана Светог Саве у ОШ „Сава Максимовић“ организовано је више активности. Првих дана другог полугодишта ученице седмог разреда, наставница историје Анита Меза и наставница српског језика Драгана Пауновић  направиле су  више плаката са подацима о пореклу, животу и раду Растка Немањића, Светог Саве. Акценат је стављен на дело  Светог Саве и значај који је донео српском народу.  Споменута су и нека књижевна дела која говоре о Светом Сави и његовом раду. Све то је било само увод за традиционално извођење приредбе поводом Дана Светог Саве - школске славе.
          Реализован је и ликовно-литерарни конкурс у вишим и нижим разредима на тему „Живот није увек игра“. Најбољи радови награђени су на приредби. Што се тиче ликовног дела, наставница ликовне културе Милица Илић, наравно, у сарадњи са учитељима и наставницима изабрала је најинтересантније и оригиналне радове, који су такође награђени. Награђени радови окачени су у холу школе.

Опширније: Свети Сава

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ

Објављено понедељак, 01 април 2019
Аутор Љиљана Крничан

- Пробни завршни испит из математике је 12.04.2019.године, а из српског/матерњег језика и пробни завршни испит са комбинованим тестом је 13.04.2019.године.

 - Дозвољени прибор за ученике: ЗА СРПСКИ/МАТЕРЊИ ЈЕЗИК И КОМБИНОВАНИ ТЕСТ – графитна и плава хемијска оловка, гумица, ЗА МАТЕМАТИКУ – графитна оловка, плава хемијска оловка, гумица, троугао, лењир и шестар;

- у просторији у којој полаже испит ученик седи на месту са редним бројем које одговара редном броју на Јединственом списку ученика;

- од личних ствари на испит се може унети само вода/освежавајући напитак, а све остале ствари обавезно се одлажу на посебно место током трајања испита.