Ученици

ПРВАЦИ ОШ“Сава Максимовић“ из Мраморка и ове школске године посадили дрво у школском дворишту

Објављено петак, 31 март 2023
Аутор Драгана Лазаревић

У четвртак, 30. марта 2023.године у оквиру највеће акције садње стабала у Србији “ЗАСАДИ ДРВО”,ученици 1. разреда ОШ“Сава Максимовић“ из Мраморка су са својим учитељем Ђурић Зораном посадили две саднице Црног бора у школском дворишту.

Опширније: ПРВАЦИ ОШ“Сава Максимовић“ из Мраморка и ове школске године посадили дрво у школском дворишту

Бесплатни уџбеници-пријавни образац

Објављено понедељак, 27 март 2023
Аутор Љиљана Крничан

Пријавни образац можете да преузмете ОВДЕ

Сарадња између две школе у овиру пројекта Министарства просвете „Обогаћени једносменски рад“

Објављено четвртак, 23 март 2023
Аутор Љиљана Крничан

Дана 15.03.2023.године у ОШ“Сава Максимовић“ у Мраморку реализована је презентација радионица у оквиру пројекта Министарства просвете „Обогаћени једносменски раду основним школама“. Пројекат се спроводи у  школама у једносменској организацији рада од школске 2019/2020. године. Пројекат се спроводи и у школској 2022/2023. години у 398 школа на територији Републике Србије. ОШ“Ђура Филиповић“ Плочица и ОШ“Сава Максимовић“ Мраморак су школе које су и ове школске године обухваћене пројектом са циљем пружања додатне образовно-васпитне подршке у учењу и развоју ученика.

 

Опширније: Сарадња између две школе у овиру пројекта Министарства просвете „Обогаћени једносменски рад“

Међународни дан математике

Објављено среда, 15 март 2023
Аутор Викториа Крничан Крстић

14. марта се обележава Међународни дан броја ПИ, односно како га неки зову, Међународни дан математике.

Опширније: Међународни дан математике

Одговоран однос према здрављу

Објављено петак, 03 март 2023
Аутор Даниела Главонић

Ученици старијих разреда наше школе, 3.3.2023.године имали су прилику да учествују у едукацијама које у оквиру својих активности реализује Одсек за промоцију здравља, Завода за јавно здравље Панчево. Стручњаци у својим областима, запослени у Заводу за јавно здравље: др Драгана Антонијевић Ђорђевић, Јелена Крстић и Марина Крчадинац, одржале су предавања ученицима петог, шестог, седмог и осмог разреда.

Опширније: Одговоран однос према здрављу

Дан матерњег језика

Објављено уторак, 28 фебруар 2023
Аутор Драгана Пауновић

Дана 21.2.2023.године у вишим разредима, у Мраморку,  обележен је Дан матерњег језика. Активности су се наставиле  и трајале током читаве недеље. Дан смо започели Вуковим мислима о значају језика и читањем песме „Роду о језику“ Петра Прерадовића.

 

Опширније: Дан матерњег језика

ОБОГАЋЕНИ ЈЕДНОСМЕНСКИ РАД

Објављено понедељак, 27 фебруар 2023
Аутор Бранкица Савић

У оквиру Обогаћеног једносменског рада ,прво полугодиште школске 2022/23.године, смо низ активности којима су деца испољила креативност, богатство идеја, сарадњу са вршњацима и неговали другарске и хумане односе.Чланови „ Креативне радионице „ су ученици трећег и четвртог разреда.

  

Опширније: ОБОГАЋЕНИ ЈЕДНОСМЕНСКИ РАД

Лара Буљугић освојила 3. место на Општинском такмичењу из историје

Објављено четвртак, 02 март 2023
Аутор Љиљана Крничан

   На Општинском такмичењу из историје које је одржано 26.фебруара 2023.године у ОШ“Миша Стојковић“ у Гају, ученица 5. разреда Лара Буљугић освојила је 3. место.

    Честитке ученици на оствареном резултату и похвале ученицима за учешће на такмичењу: Кањевац Дуњи,5.разред, Николић Мирјани,5.разред, Павловић  Кристини,5.разред, Полић Андрији, 6.разред, Живанов Јовани, 6.разред, Нистор Страхињи, 6.разред, Бојовић Тамари, 6.разред, Матовић Милици, 7.разред и наставнику Савић Милошу који је припремао ученике за такмичење.