Ученици

Настава на даљину

Објављено уторак, 24 март 2020
Аутор Даниела Главонић

Драга децо, надам се да сте сви добро и здраво.

      У току трајања наставе на даљину комуницираћемо преко мејла - а, односно ваших одељењских старешина, 

отварајући различите теме које се тичу опште културе, учења, слободног времена, напредовања у учењу, односно свега што вас занима.  

Данашња тема се природно сама намеће. Наиме, већ сте од својих укућана, другара, учитеља, наставника и одељењских старешина чули да се налазимо у ванредном стању због вирусне инфекције која погађа становнике на читавој земљској кугли. Негде је присутна више, негде мање. Најважније што треба да знамо је да смо тренутно сви у кућама због превентивних активности. Наиме,  у питању је  једна другачија врста вируса која за вас и  није толико опасна, али јесте за старије чланове породице,  и због тога се  уводе мере опреза.  То значи да ћемо сви  покушати да спречимо да до инфекције уопште дође.

Oпширније

 

 

 

 

 

 

 

 

Oдлука о прекиду образовно - васпитног рада

Објављено уторак, 11 фебруар 2020
Аутор Драгана Лазаревић

Oдлуку о прекиду образовно - васпитног рада

Свети Сава

Објављено понедељак, 10 фебруар 2020
Аутор Драгана Пауновић

  Поводом Дана Светог Саве у ОШ „Сава Максимовић“ организовано је више активности. Првих дана другог полугодишта ученици са наставницом историје Анитом Меза направили су  више плаката са подацима о пореклу, животу и раду Растка Немањића, Светог Саве. Акценат је стављен на дело  Светог Саве и значај који је донео српском народу.  Споменута су и нека књижевна дела која говоре о Светом Сави и његовом раду. Све то је било само увод за традиционално извођење приредбе поводом Дана Светог Саве - школске славе.
          Реализован је и ликовно-литерарни конкурс у вишим разредима  на тему „Човек је рођен да ради, да трпи и да се бори. Ко тако не чини, мора пропасти“. У нижим разредима тема је била Свети Сава.

         Најбољи радови награђени су на приредби. Наставница ликовне културе Милица Илић, наравно, у сарадњи са учитељима и наставницима изабрала је најинтересантније и оригиналне радове, који су такође награђени. Награђени радови, али и сви остали радови, окачени су у холу школе и направљена је и презентација истих која је приказана гостима.

 Директор у име школе наградио је следеће ученике.

За ликовне радове:         3. МЕСТО _Луна  Токин 3-1              2. МЕСТО_Андрија Гобељић 1-1       1. МЕСТО Јанош Амбруш 4-1

За литерарне радове  у нижим разредима: 3.МЕСТО Никола Вукотић 4-1         2.МЕСТО Јована Ника 4-1       1.МЕСТО Вељко Околи Веселић _4-1

 У вишим разредима за најбоље ликовне радове  награде  су добили:                                                                                                                

3.МЕСТО_ Катарина Симуљ 7-1

2.МЕСТО Мирослав Бањаш5-1

1.МЕСТО_Душан Стојанов 5-1

Најбоље литерарне радове у вишим разредима  написале су:

3.МЕСТО Невена Ивезић 8-1

2.МЕСТО  Анђела Игњатовић 7-1

1.МЕСТО___Анастасија Вукотић 5-1

          После приредбе приредбе сеоски свештеник и вероучитељ Иван Милановић, резао је колач са ученицима осмог разреда.  Публика је уживала и све учеснике приредбе и награђене ученике  наградила аплаузом. Чланови хора са наставницом Виолетом Помар и чланови рецитаторске секције са наставницом  Драганом Пауновић припремили су програм, а презентацију, која је пратила текст, направила је  наставница Драгана Лазаревић. Мали предшколци су такође имали своју тачку (Свети Сава) и показали своје умеће.

 

Дан у Делиблатској пешчари

Објављено понедељак, 04 новембар 2019
Аутор Сара Бјелајац

Ученици из ОШ "Сава Максимовић" ишли су на једнодневни излет у Делиблатску пешчару у организацији наставника физичког васпитања Небојше Томића. Ученици су провели један квалитетан и физички активан дан. Шетајући еко стазама и провођењем времена у шуми,ученици су схватили еколошку и сваку другу важност Делиблатске пешчаре. Након дуге шетње деца се враћају у сам центар Делиблатске пешчаре где проводе своје слободно време уз разне физичке активности а затим одлазе на организован ручак после ког је уследио повратак за Мраморак.

Посета међународној утакмици Партизан - AZ Alkamar

Објављено понедељак, 04 новембар 2019
Аутор Сара Бјелајац

Ученици ОШ "Сава Максимовић" из Мраморка 19.09.2019. посетили су стадион Партизана и бодрили су српски тим против AZ Alkamar-а у
групној фази такмичења лиге европе. Фудбалски клуб Партизан добио је,квалификационом мечу са фудбалским клубом Малатија,казну УЕФ-е да
при наредним утакмицама игра без публике. УЕФ-а је дозволила да деца узраста до четрнаест година могу присуствовати мечевима. Партизан је
покренуо иницијативу у којима је позвао све школе фудбала и све основне школе да поведу своје малишане на стадион,а улазнице су биле
бесплатне. Позиву се одазвала и наша школа из које је ишло једанаесторо ученика уз пратњу наставника физичког васпитања Небојше
Томића и родитеља,Дарка Новичића. Ђаци су се дивно провели и веома им је драго што су имали ту могућност да присуствују сјајном мечу.

Златно одличје на 58.Музичком фестивалу деце Војводине у Бачкој Тополи

Објављено понедељак, 27 мај 2019
Аутор Љиљана Крничан

На 58. Музичком фестивалу деце Војводине који је одржан 19.05.2019. године у Бачкој Тополи, хор и оркестар ОШ“Сава Максимовић“ Мраморак  освојио је прву награду-златно одличје са освојених  92 бода од максималних 100 бодова и пласирао се на Републичко такмичење које ће бити одржано 26.05.2019. године у Лазаревцу.

Опширније: Златно одличје на 58.Музичком фестивалу деце Војводине у Бачкој Тополи

Друга награда за Теодору на 60.изложби ликовних радова деце и омладине Србије

Објављено понедељак, 27 мај 2019
Аутор Љиљана Крничан

    На 60. изложби ликовних радова деце и омладине Србије „Сцена, маска, костим, лутка“ ученица 5.разреда Основне школе „Сава Максимовић“Мраморак Теодора Несторовић освојила је 2. награду у категорији „Награда за лутку“.

Отварање изложбе и свечана додела награда за награђене ученике и ликовне педагоге биће одржана 27. маја 2019. године у Српском народном позоришту у Новом Саду.

Честитамо ученици и наставници ликовне културе Милици Илић.

Дечја недеља од 07.10.2019. до 11.10.2019.године

Објављено четвртак, 03 октобар 2019
Аутор Љиљана Крничан

Програм Дечје недеље можете погледати ОВДЕ