Ученици

Измена школског календара

Објављено четвртак, 26 март 2020
Аутор Даниела Главонић

Због ванредног стања дошло је до измена у школском календару. Измене можете погледати ОВДЕ

СОС телефонска линија 0800-200-201 за психосоцијалну подршку запосленима у просвети, родитељима и ученицима

Објављено четвртак, 26 март 2020
Аутор Даниела Главонић

Од данас,  23. марта 2020. године почиње са радом СОС телефонска линија 0800-200-201 за психосоцијалну подршку запосленима у просвети, родитељима и ученицима. Министарство просвете, науке и технолошког развоја је због настале ситуације извршило пренамену СОС линије, а  ова линија је у редовним условима имала функцију пријаве насиља у школама и подршку ученицима, а сада је у функцији подршке за превенцију и умањење стреса у ситуацији ванредног стања које је последица епидемиолошке кризе.

Сви ученици, родитељи и запослени у установама образовања и васпитања, који сматрају да им је потребна помоћ и подршка, оснаживање у превазилажењу проблема, стреса и анксиозности у условима ванредног стања и епидемије могу позвати број 0800 200-201.

Дежурства на телефону су организована сваког радног дана у периоду од 9-14 часова.

Укупан број дежурних саветника, психолога и педагога, је 22, а саветници се ротирају сваког радног дана. Саветници имају инструкције за упућивање корисника, када постоји потреба, на линије Министарства здравља, Линије за превенцију суицида и посебне линије за родитеље и децу до 18 година Института за ментално здравље у Београду.

Одсек за људска и мањинска права у образовању, односно запослени задужени за заштиту од насиља у време рада телефона пружају подршку и супервизију саветницима, прате распоред и покривеност линије и задужени су за контакт са оператером уколико за то буде потребе. 

Допис

Објављено уторак, 10 март 2020
Аутор Љиљана Крничан

Допис Министарства просвете можете видети ОВДЕ

План надокнаде пропуштеног образовно - васпитног рада

Објављено уторак, 10 март 2020
Аутор Ненад Кебић

Република Србија

Аутономна покрајина Војводина

Основна школа „Сава Максимовић“

Улица: Жарка Зрењанина 57

26226 Мраморак

Тел: 013/2753-203

Мат.бр.08012539

ПИБ бр.101408429

Дел.број:104

Дана: 26.02.2020.године

Е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Предлог плана надокнаде пропуштеног образовно – васпитног рада ОШ“Сава Максимовић“ Мраморак

 за период од 12.2.2020. до 21.2.2020. године(потребно надокнадити 1 уторак и по 2.среде, четвртка и петка)

 1. Надокнада једног: уторка-среде-четвртка-петка

 уз напомену да се 6.час од петка мора надокандити као претчас или седми час до краја маја за сваки предмет којем недостаје

 3.3.2020. до 6.3.2020.-БЕЗ ПОНЕДЕЉКА

Опширније: План надокнаде пропуштеног образовно - васпитног рада

Дани Марцишора у Мраморку

Објављено недеља, 08 март 2020
Аутор Мариника Пурић

 Дана 28.02.2020. године у ОШ „ Сава Максимовић“ у Мраморку одржане су креативне радионице на којима су израђени симболи пролећа, мărțișor. Наши гости тога дана су били ученици од 1. до 4. разреда који похађају часове  Румунског језика са елементима националне културе из ОШ“ Десанка Максимовић“ Ковин, ОШ „ Ђура јакшић“ Ковин и ученици из ОШ“Паја Маргановић “  Делиблато.

Опширније: Дани Марцишора у Мраморку

Осмаци обележили Дан примирја у Првом светском рату

Објављено понедељак, 20 јануар 2020
Аутор Драгана Пауновић

Дана 13.11.2019. године  у  ОШ „ Сава Максимовић“  наставница историје Анита Меза у сарадњи са наставницом српског језика  Драганом Пауновић и наставницом технике и технологије Викториом Крничан Крстић   организовале су и реализовале угледни  час на тему  Први светски рат и писци у њему,  у  част Дана примирја у Првом светском рату.  Претходне недеље, као увод и инспирација  за даљи рад ученика,  наставнице су приредиле малу изложбу  о узроцима, току и последицама  рата, о деци и женама као учесницима, као и уметницима који су директно или индиректно учествовали у рату. Све су то преточиле у презентацију на угледном часу, пропратиле казивањем стихова „Плаве гробнице“ и  инсертом из филма „Где цвета лимун жут“.  Као знак добродошлице подељени су амблеми Наталијине рамонде који су ученици израдили на часу технике и технологије. Интеракција ученика и наставника, као  и међусобна сарадња   ученика, била је присутна у већој мери.  Нарочито се испољила у деловима  часа где су ученици извлачили питања и на основу одговора правили  групе. Долазило је и до исправљања одговора ученика који су погрешили и  „залутали“ у погрешну групу. За ученике који слабије напредују осмишљени су задаци у складу њихових  могућности,  па су и они били задовољни јер су  активно учествовали у реализацији.

             На основу анкета ученика час је био  у већој мери успешан, наставне методе адекватне за одабрану наставну јединицу, а реализација часа текла је спонтано и толерантно.  Ученицима су се допали инсерти из филма „Где цвета лимун жут“ и снимак песме „ Тамо далеко“, а првенствено сарадничка атмосфера и  могућност дискусије на одређене теме. Циљ часа и исходи учења су остварени, као и међупредметне компетенције.

           На крају часа објашњена је симболика „Наталијине рамонде“, коју су као амблем, на почетку часа,  добили сви ученици и наставници, педагог  и директор школе.  Ученицима је предочено шта би било добро погледати , прочитати  у  вези са Првим светским ратом, као  и која места би могли посетити, ако им се буде пружила прилика у животу.  

Новинарско - дебатни клуб

Објављено уторак, 29 октобар 2019
Аутор Викториа Крничан Крстић

Од септембра ове школске године се у нашој школи је основан новинарско – дебатни клуб. Овај клуб је основан као део реализације пројекта „Школа 21. века“. Координатори су наставник математике Ненад Кебић, наставница технике и технологије Викториа К. Крстић, а у помоћ им долазе и наставница енглеског језика Александра Сорајић, наставница немачког језика Марија Бешлин као и наставница српскох језика Драгана Пауновић.

 

Опширније: Новинарско - дебатни клуб

Утакмица Србија - Луксембург

Објављено понедељак, 20 јануар 2020
Аутор Сара Бјелајац

Ученици наше школе су 14.11.2019. у пратњи наставника физичког васпитања Небојше Томића и родитеља Дарка Јовичића посетили утакмицу Србија - Луксембург која је одржана на стадиону "Рајко Митић" у Београду. Ученици су пажљиво гледали утакмицу и навијали за своју земљу. По завршетку утакмице уследио је повратак за Мраморак. Утисци су феноменални и сви са нестрпљењем очекују неки следећи сусрет са играчима и посети новој фудбалској утакмици. 

Поткатегорије