Ученици

Информатор o раду

Објављено среда, 16 новембар 2022
Аутор Драгана Лазаревић

Информатор о раду школе можете погледати ОВДЕ

Међународни дан толеранције

Објављено уторак, 15 новембар 2022
Аутор Даниела Главонић

16.НОВЕМБАР

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ТОЛЕРАНЦИЈЕ

Организација Уједињених нација за образовање, науку и културу (UNЕSCО) установила је Међународни дан толеранције 1995. године. То је дан који све подсећа на поштовање и уважавање другачијих од нас. Толеранција је универзално људско право, однодно прихватање богатства различитости идеја и ставова, оних који су друге нације, вере, говоре другим језиком..
УНЕСКО је 1995. године креирао Декларацију о принципима толеранције. У основи, Декларација износи идеју да „толеранција“ није ништа друго до „прихватање, поштовање и уважавање“ различитих људи. Ненасиље и толеранција су кључ за миран суживот. Једини начин да изградимо друштво засновано на толеранцији и равноправности, јесте уважавањем различитости и поштовањем свих људи, без обзира на године старости, пол, националну припадност, здравствено стање, веру, инвалидитет или било које друго лично својство. Промовисање праксе поштовања права и слободе других као и едукација људи о штетним ефектима нетолеранције, представљају суштину ове глобалне иницијативе.

АМС осигурање

Објављено понедељак, 07 новембар 2022
Аутор Љиљана Крничан

Одштетни захтев

 Потврда о закљученом уговору о осигурања ученика од последица несрећног случаја( незгоде)

 

Питагорина теорема

Објављено среда, 02 новембар 2022
Аутор Немања Баковић

Вредни седмаци направили су модел за доказивање чувене Питагорине теореме.

Похваљујемо ученике који су учествовали у групном раду:

  1. Јаноша Амбруша
  2. Селдија Дишанија
  3. Вељка Веселић Околија
  4. Славишу Музуровића
  5. Николу Вукотића

Европски дан трговине људима

Објављено уторак, 18 октобар 2022
Аутор Даниела Главонић

Обележавање 18. октобра - Европског дана борбе против трговине људима

              Трговина децом и младима је посебно сложен феномен, а школе, односно запослени у установама образовања, услед свакодневног контакта са ученицима, међу првима могу да уоче неке од знакова који указују на повећан ризик или потенцијалну укљученост ученика у неки од облика трговине људима. Благовремено откривање и препознавање фактора ризика и могућности да ученик постане део ланца трговине представља основ за правовремено реаговање и адекватну интервенцију у циљу спречавања експлоатације ученика и/или обезбеђивања адекватне подршке ученику.

Трговина људима представља најгрубљи начин кршења људских права и једно је од најтежих кривичних дела, односно један  од најсложенијих и најтежих облика насиља којима деца и млади могу да буду изложени.

Опширније: Европски дан трговине људима

Свечани пријем првака школске 2022/2023.године

Објављено четвртак, 01 септембар 2022
Аутор Драгана Лазаревић

У четвртак, 1.септембра 2022. године  у нашој школи одржана је свечана приредба поводом пријема ђака првака. Пре почетка свечаног програма који су припремили и извели ученици 5.разреда инторинана је државна химна „Боже правде.“    


Ђаке прваке , њихове родитеље, ученике осталих разреда и запослене поздравила је директорка школе Љиљана Крничан пожелевши првацима срећан полазак у школу, а ученицима осталих разреда срећну и успешну нову школску годину.


Учитељ првог разреда Зоран Ђурић је поздравио прваке и њихове родитеље пожелевши им срећан и успешан полазак у школу.

 
Ученици петог разреда извели су пригодан програм поводом пријема ђака првака. Петаци су говорили стихове о школи, учењу и игри и певали песме о другарству .

Учитељ је првацима поделио књиге које су  прваци добили од Општинске управе  Ковин и добродошлице на којима су исписани стихови и имена  првака, а након тога је  прозвао своје ђаке и повео их до њихове нове учионице која је свечано украшена и припремљена за нову генерацију својих ученика.

Добродошлица

Објављено среда, 31 август 2022
Аутор Драгана Лазаревић

Обележена Дечија недеља у ОШ“Сава Максимовић“

Објављено понедељак, 10 октобар 2022
Аутор Љиљана Крничан

Претходне недеље од  3. до 7. октобра 2022. године у ОШ“Сава Максимовић“ у Мраморку обележена је Дечија недеља под слоганом ШТА ДЕТЕТУ ТРЕБА ДА РАСТЕ ДО НЕБА!?

    Ученици наше школе су у складу са Програмом Дечије недеље реализовали различите активности са циљем  скретања пажње најшире јавности на права и потребе деце, указивања на одговорност коју породица, школа, држава и њене институције имају у заштити деце и  остваривање њихових права, подстицања сарадње у стварању услова за поштовање права и оптимални развој сваког детета, покретања иницијатива и нових акција које доприносе побољшању положаја деце у Републици Србији и остваривању њихових права.

Опширније: Обележена Дечија недеља у ОШ“Сава Максимовић“

Поткатегорије