Ученици

Позориште лутака

Објављено субота, 25 април 2020
Аутор Мариника Пурић


Dragi ucenici,
Danas nam je radna subota. Povodom toga evo linka na kojem možete danas, a i narednih dana da pogledate lutkarsku predstavu. Uživajte!

https://www.pinokio.rs/pocetna

Светски дан књиге

Објављено четвртак, 23 април 2020
Аутор Љиљана Крничан

Светски дан књиге и ауторских права

У сусрет празницима

Објављено среда, 08 април 2020
Аутор Иван Милановић

Допис

Објављено уторак, 10 март 2020
Аутор Љиљана Крничан

Допис Министарства просвете можете видети ОВДЕ

План надокнаде пропуштеног образовно - васпитног рада

Објављено уторак, 10 март 2020
Аутор Ненад Кебић

Република Србија

Аутономна покрајина Војводина

Основна школа „Сава Максимовић“

Улица: Жарка Зрењанина 57

26226 Мраморак

Тел: 013/2753-203

Мат.бр.08012539

ПИБ бр.101408429

Дел.број:104

Дана: 26.02.2020.године

Е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Предлог плана надокнаде пропуштеног образовно – васпитног рада ОШ“Сава Максимовић“ Мраморак

 за период од 12.2.2020. до 21.2.2020. године(потребно надокнадити 1 уторак и по 2.среде, четвртка и петка)

 1. Надокнада једног: уторка-среде-четвртка-петка

 уз напомену да се 6.час од петка мора надокандити као претчас или седми час до краја маја за сваки предмет којем недостаје

 3.3.2020. до 6.3.2020.-БЕЗ ПОНЕДЕЉКА

Опширније: План надокнаде пропуштеног образовно - васпитног рада

Утакмица Србија - Луксембург

Објављено понедељак, 20 јануар 2020
Аутор Сара Бјелајац

Ученици наше школе су 14.11.2019. у пратњи наставника физичког васпитања Небојше Томића и родитеља Дарка Јовичића посетили утакмицу Србија - Луксембург која је одржана на стадиону "Рајко Митић" у Београду. Ученици су пажљиво гледали утакмицу и навијали за своју земљу. По завршетку утакмице уследио је повратак за Мраморак. Утисци су феноменални и сви са нестрпљењем очекују неки следећи сусрет са играчима и посети новој фудбалској утакмици. 

Осмаци обележили Дан примирја у Првом светском рату

Објављено понедељак, 20 јануар 2020
Аутор Драгана Пауновић

Дана 13.11.2019. године  у  ОШ „ Сава Максимовић“  наставница историје Анита Меза у сарадњи са наставницом српског језика  Драганом Пауновић и наставницом технике и технологије Викториом Крничан Крстић   организовале су и реализовале угледни  час на тему  Први светски рат и писци у њему,  у  част Дана примирја у Првом светском рату.  Претходне недеље, као увод и инспирација  за даљи рад ученика,  наставнице су приредиле малу изложбу  о узроцима, току и последицама  рата, о деци и женама као учесницима, као и уметницима који су директно или индиректно учествовали у рату. Све су то преточиле у презентацију на угледном часу, пропратиле казивањем стихова „Плаве гробнице“ и  инсертом из филма „Где цвета лимун жут“.  Као знак добродошлице подељени су амблеми Наталијине рамонде који су ученици израдили на часу технике и технологије. Интеракција ученика и наставника, као  и међусобна сарадња   ученика, била је присутна у већој мери.  Нарочито се испољила у деловима  часа где су ученици извлачили питања и на основу одговора правили  групе. Долазило је и до исправљања одговора ученика који су погрешили и  „залутали“ у погрешну групу. За ученике који слабије напредују осмишљени су задаци у складу њихових  могућности,  па су и они били задовољни јер су  активно учествовали у реализацији.

             На основу анкета ученика час је био  у већој мери успешан, наставне методе адекватне за одабрану наставну јединицу, а реализација часа текла је спонтано и толерантно.  Ученицима су се допали инсерти из филма „Где цвета лимун жут“ и снимак песме „ Тамо далеко“, а првенствено сарадничка атмосфера и  могућност дискусије на одређене теме. Циљ часа и исходи учења су остварени, као и међупредметне компетенције.

           На крају часа објашњена је симболика „Наталијине рамонде“, коју су као амблем, на почетку часа,  добили сви ученици и наставници, педагог  и директор школе.  Ученицима је предочено шта би било добро погледати , прочитати  у  вези са Првим светским ратом, као  и која места би могли посетити, ако им се буде пружила прилика у животу.  

Дани Марцишора у Мраморку

Објављено недеља, 08 март 2020
Аутор Мариника Пурић

 Дана 28.02.2020. године у ОШ „ Сава Максимовић“ у Мраморку одржане су креативне радионице на којима су израђени симболи пролећа, мărțișor. Наши гости тога дана су били ученици од 1. до 4. разреда који похађају часове  Румунског језика са елементима националне културе из ОШ“ Десанка Максимовић“ Ковин, ОШ „ Ђура јакшић“ Ковин и ученици из ОШ“Паја Маргановић “  Делиблато.

Опширније: Дани Марцишора у Мраморку

Поткатегорије