Школска документа

Филтер

Школска слава Свети Сава

Презентацију о Светом Сави можете погледати ОВДЕ

Пројекат"Обогаћен једносменски рад"за 2020/21.годину

Опширније о пројекту у ПРИЛОГУ.

Организовање наставе у другом полугодишту

Допис Министарства просвете можете погледати ОВДЕ.

НТЦ систем учења у нашој школи

  1. и 28. децембра 2019.године у нашој школи реализован је семинар намењен наставницима, учитељима и стручним сарадницима „НТЦ систем учења – развој креативног и функционалног размишљања“. Аутори и реализатори  семинара су Ранко Рајовић, Магистар мед. наука, др спортских наука, Центар за едукацију НТЦ, Педагошки факултет Копер и Урош Петровић, ВСС, Удружење књижевника Србије. Програм НТЦ учења је састављен из различитих активности и игара за децу које се темеље на сазнањима о развоју и раду мозга. У фазама спровођења овог програма активности се спроводе кроз игру која је зараво  унутрашња, детету својствена  потреба.

Циљеви обуке су: јачање дидактичко-методичке компетентности  за индивидуализацију и диференцијацију наставног рада, ангажовање мисаоаних способности ученика, функционално повезивање наставних садржаја са примерима из свакодневног живота и садржајима из различитих области; стварање стимулативног окружења кроз иновативне методе и примена концепта учење кроз игру ; оспособљавање за рад са ученицима кроз стицање функционалних знања за подстицај напредовања у свакодневном васпитно-образовном раду; педагошко методичко осмишљавање наведеног концепта и његове примене у васпитно-образовном процесу; оспособљавање полазника за примену НТЦ методе за групни и индивидуални рад .

Утакмица Србија - Луксембург

Ученици наше школе су 14.11.2019. у пратњи наставника физичког васпитања Небојше Томића и родитеља Дарка Јовичића посетили утакмицу Србија - Луксембург која је одржана на стадиону "Рајко Митић" у Београду. Ученици су пажљиво гледали утакмицу и навијали за своју земљу. По завршетку утакмице уследио је повратак за Мраморак. Утисци су феноменални и сви са нестрпљењем очекују неки следећи сусрет са играчима и посети новој фудбалској утакмици. 

Осмаци обележили Дан примирја у Првом светском рату

Дана 13.11.2019. године  у  ОШ „ Сава Максимовић“  наставница историје Анита Меза у сарадњи са наставницом српског језика  Драганом Пауновић и наставницом технике и технологије Викториом Крничан Крстић   организовале су и реализовале угледни  час на тему  Први светски рат и писци у њему,  у  част Дана примирја у Првом светском рату.  Претходне недеље, као увод и инспирација  за даљи рад ученика,  наставнице су приредиле малу изложбу  о узроцима, току и последицама  рата, о деци и женама као учесницима, као и уметницима који су директно или индиректно учествовали у рату. Све су то преточиле у презентацију на угледном часу, пропратиле казивањем стихова „Плаве гробнице“ и  инсертом из филма „Где цвета лимун жут“.  Као знак добродошлице подељени су амблеми Наталијине рамонде који су ученици израдили на часу технике и технологије. Интеракција ученика и наставника, као  и међусобна сарадња   ученика, била је присутна у већој мери.  Нарочито се испољила у деловима  часа где су ученици извлачили питања и на основу одговора правили  групе. Долазило је и до исправљања одговора ученика који су погрешили и  „залутали“ у погрешну групу. За ученике који слабије напредују осмишљени су задаци у складу њихових  могућности,  па су и они били задовољни јер су  активно учествовали у реализацији.

             На основу анкета ученика час је био  у већој мери успешан, наставне методе адекватне за одабрану наставну јединицу, а реализација часа текла је спонтано и толерантно.  Ученицима су се допали инсерти из филма „Где цвета лимун жут“ и снимак песме „ Тамо далеко“, а првенствено сарадничка атмосфера и  могућност дискусије на одређене теме. Циљ часа и исходи учења су остварени, као и међупредметне компетенције.

           На крају часа објашњена је симболика „Наталијине рамонде“, коју су као амблем, на почетку часа,  добили сви ученици и наставници, педагог  и директор школе.  Ученицима је предочено шта би било добро погледати , прочитати  у  вези са Првим светским ратом, као  и која места би могли посетити, ако им се буде пружила прилика у животу.  

ОБАВЕШТЕЊЕ о упису деце у први разред основне школе школске 2019/2020.године

 Упис деце у први разред основне школе у школској 2019/2020.години обавиће се од 31.јануара до 30.априла 2019.године.

Упис у први разред школске 2019/2020.године обавезан је за децу која до почетка школске године, односно до 01.септембра 2019.године имају најмање шест и по, а највише седам и по године

Свети Сава

           Поводом Дана Светог Саве у ОШ „Сава Максимовић“ организовано је више активности. Првих дана другог полугодишта ученице седмог разреда, наставница историје Анита Меза и наставница српског језика Драгана Пауновић  направиле су  више плаката са подацима о пореклу, животу и раду Растка Немањића, Светог Саве. Акценат је стављен на дело  Светог Саве и значај који је донео српском народу.  Споменута су и нека књижевна дела која говоре о Светом Сави и његовом раду. Све то је било само увод за традиционално извођење приредбе поводом Дана Светог Саве - школске славе.
          Реализован је и ликовно-литерарни конкурс у вишим и нижим разредима на тему „Живот није увек игра“. Најбољи радови награђени су на приредби. Што се тиче ликовног дела, наставница ликовне културе Милица Илић, наравно, у сарадњи са учитељима и наставницима изабрала је најинтересантније и оригиналне радове, који су такође награђени. Награђени радови окачени су у холу школе.

План писмених и контролних током другог полугодишта 2017/2018.године

Распоред контролних и писмених задатака

Распоред контролних и писмених задатака за друго полугодиште 2015/16. године можете преузети ОВДЕ