Школска документа

Филтер

Пробни завршни испит 2021.

У складу са Правилником о календару образовно – васпитног рада у основној школи за школску 2020/2021.годину („Службени гласник РС –Просветни гласник“, број 5/20 и 18/20), Министартсво просвете, науке и технолошког развоја, у циљу припреме ученика осмог разреда организује пробни завршни испит. Осим верне симулације самог процеса завршног испита, где ученици пролазе кроз утврђене процедуре и читав процес који их очекује и на завршним испиту, циљ организовања пробног завршног испита је и да се види колико ученици у овом тренутку поседују спремност за завршни исшпит, као и на чему све треба да раде у наредном периоду.

У свим основним школама на територији Републике Србије ученици осмог разреда ће 26.03.2021.године у 12:00 часова, у оквиру пробног завршног испита полагати тест из математике, док ће 27.03.2021.године у 9:00 часова полагати тест из српског/матерњег језика, а у 11:30 часова комбиновани тест (биологија, географија, историја, физика и хемија). Израда тестова траје 120 минута.

 

Пробни завршни испит организује се на начин  који осигурава безбедност и здравље ученика и запослених, у складу са препорукама надлежних органа и институција, у школском простору.

Средња стручна војна школа

Конкурс за упис у Средњу стручну војну школу

 МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Р А С П И С У Ј Е К О Н К У Р С
за пријем кандидата из грађанства за ученике Средње стручне војне школе"1300 каплара"

Војна гимназија

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Р А С П И С У Ј Е
К О Н К У Р С
за пријем кандидата из грађанства за ученике Војне гимназије
 У школској 2021/2022. години извршиће се пријем кандидата оба пола из грађанства (у даљем тексту: кандидати) за ученике Војне гимназије по следећем: 80 кандидата (за први разред), 5 кандидата (за други разред) и 5 (за трећи разред).

Oбавештење за родитеље и ученике осмог разреда

Поштовани родитељи и ученици осмог разреда,

Обавештавамо вас да се услед проглашења ванредног стања, односно услед вируса COVID 19, пријављивање ученика за полагање пријемног испита за упис у школе са посебним способностима за школску 2020/2021. годину, обавља електронски, путем веб пријаве која се налази на  адреси:

https://prijavazaprijemni2020.mpn.gov.rs

Распоред наставе за основну школу

Распоред наставе можете видети на ЛИНКУ

 

 

 

Настава на даљину

Драга децо, надам се да сте сви добро и здраво.

      У току трајања наставе на даљину комуницираћемо преко мејла - а, односно ваших одељењских старешина, 

отварајући различите теме које се тичу опште културе, учења, слободног времена, напредовања у учењу, односно свега што вас занима.  

Данашња тема се природно сама намеће. Наиме, већ сте од својих укућана, другара, учитеља, наставника и одељењских старешина чули да се налазимо у ванредном стању због вирусне инфекције која погађа становнике на читавој земљској кугли. Негде је присутна више, негде мање. Најважније што треба да знамо је да смо тренутно сви у кућама због превентивних активности. Наиме,  у питању је  једна другачија врста вируса која за вас и  није толико опасна, али јесте за старије чланове породице,  и због тога се  уводе мере опреза.  То значи да ћемо сви  покушати да спречимо да до инфекције уопште дође.

Oпширније

 

 

 

 

 

 

 

 

Oбавештење за родитеље

Обавештење за родитеље  можете преузети ОВДЕ

Проглашење ванредног стања

ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА
ОСНОВНА ШКОЛА 
СРЕДЊА ШКОЛА
 
- директору
 
Поштована/-и,
 
У складу са Одлуком о проглашењу ванредног стања на целој триторији Републике Србије, која је ступила на снагу вечерас 15.03.2020. године, установе образовања и васпитања неће радити од понедељка 16.03.2020. године.
 
У току сутрашњег дана школе ће добити потребне информације и упутства за организовање и спровођење наставе на даљину почевши од 17.03.2020. године (уторак). Од директора школа и наставника очекује се да у току сутрашњег дана изврше потребне припреме и информисање ученика и њихових родитеља/законских старатеља о организованој настави на даљину. Потребно је планирати обавештавање ученика и координацију наставе на даљину тако да што мањи број запослених долази у установу, а да своје радне обавезе у највећој мери обављају од куће. Током боравка у установи сви запослени су у обавези да се придржавају здравствено-хигијенских мера, упутстава и наредби надлежних служби.
 
У данима који су пред нама Министарство просвете, науке и технолошког развоја ће пружити потребну помоћ школама, ученицима и њиховим родитељима да наставу на даљину организују, спроводе и прате на делотворан и ефикасан начин.
 
Заједничким напорима, добром координацијом и синхронизованим активностима можемо допринети да се актуелна кризна ситуација за образовни систем, али и систем у целини, предупреди и тиме ублаже њене последице. У том смислу, позивамо Вас на посвећено деловање и одговорно поступање!

 

С поштовањем,

 

Министарство просвете, науке и технолошког развоја 

 
15.03.2020. године

Дани Марцишора у Мраморку

 Дана 28.02.2020. године у ОШ „ Сава Максимовић“ у Мраморку одржане су креативне радионице на којима су израђени симболи пролећа, мărțișor. Наши гости тога дана су били ученици од 1. до 4. разреда који похађају часове  Румунског језика са елементима националне културе из ОШ“ Десанка Максимовић“ Ковин, ОШ „ Ђура јакшић“ Ковин и ученици из ОШ“Паја Маргановић “  Делиблато.

Јавна лицитација

Република Србија, Аутономна покрајина Војводина

Основна школа „Сава Максимовић“

Мраморак 26226, Ул.Жарка Зрењанина 57.

Мат.бр: 08012539

Пиб бр:101408429

Дел.број: 135

Дана: 06.03.2020. године.

Тел: 013/2753-203, Тел./факс: 013/2753-802

Е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

На основу Одлуке Школског одбора о отпису расходованих средстава-  по попису за 2019.годину, ОШ“Сава Максимовић“ из Мраморка,

 

                                                                        Р А С П И С У Ј Е

Усмену, јавну лицитацију за продају половних и расходованих материјала, столарије и уређаја и то:

1.Орман-дрвани-комада 2

2.Сто, ђачки-комада 31

3.Столице, ђачке комада 31

4.Копир апарат-комада 1

5.Сто за копир апарат-комада 1

6.Вентилатор-комада 1

7.Косилица за траву-комада 1

8.Дрвена врата-комада 5

9.Велики сто, дрвени-комада 2

10.Шаховска табла-комада 1

11.Тепих-комада 1

 

Расходована срества се продају у виђеном стању и не по ставкама већ кумулативно.

Почетна цена за ставке од 1. до 11. износи 40.000,00 динара.

Расходовани материјал се налази у просторији домара школе и може се разгледати сваки радни дан у времену од 8,00 до 10,00 сати, до почетка лицитације која са заказује за дан  13.03(Петак) 2020.године са почетком у 10,00 сати у просторији домара школе.

Телефон за информације 013-2753-203.

Право учешћа на лицитацији имају сва правна и физичка лица која до почетка лицитације уплате износ од 4.000,00 дина ра тј.10% од почетне вредности расходованог материјала на рачун 840-4658760-93 са назнаком: сврха плаћања-лицитација расходованог материјала, у корист- ОШ“Сава Максимовић“ Мраморак.

Лицитациони корак износи 1.000,00 динара.

Најпововољнијем понуђачу  уплаћени аванс ће бити урачунат у цену док ће осталим понуђачима аванс бити враћен.

Најповољнији понуђач је обавезан да преостали износ по одбитку аванса, уплати у року од 3 дана од дана завршене лицитације. Тек по уплати преосталог износа најповољнији понуђач може преузети расходовани материјал и превести га о свом трошку.

Уколико најповољнији понуђач одустане од уплате преосталог износа, аванс му неће бити враћен!

Објавити на интернет страни школе, Огласна табла, улазна врата и хол школе, МЗ Мраморак.

Према Одлуци директора школе, лицитацију ће спровести комисија у саставу:

1.Бранко Ковачевић, секретар школе

2.Зоран Ђурић, наставник

3.Саша Мојашевић, наставник