Ученице наше школе награђене на литерарним конкурсима

Објављено среда, 27 март 2024 Аутор Љиљана Крничан

Подружница Друштва за српски језик и књижевност Србије у Ковину почетком фебруара расписала је ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС за ученике основних и средњих школа са територија општина Ковин, Вршац, Бела Црква и Пландиште. Циљ конкурса био је промоција манифестације "Март, месец српског језика", развијање креативности и талената код деце и младих, промовисање књиге и читања. Право учешћа имали су ученици свих основних и средњих школа из наведених општина. Конкурс је реализован у оквиру три узрасне категорије, а укупан број пристиглих радова је 85.

У категорији од петог до осмог разреда ОШ, ученица наше школе Јована Живанов, 7. разред, добила је 3. награду на тему "Наш језик је наш завичај", ментор: Драгана Пауновић.
Поводом Дана библиотеке ,,Вук Караџић“ Ковин, расписан је литерарни конкурс у циљу популарисања књиге и читања. Право учешћа имали су ученици свих основних школа са подручја ковинске општине.
Од пристиглих радова (34) ученика виших разреда основних школа, 2. награду је добила Лара Вукотић, ученица шестог разреда ОШ ,,Сава Максимовић“ Мраморак за рад на тему ,, Небо под којим сам рођена“,ментор Драгана Пауновић.
Честитке ученицама на освојеним наградама и њиховом ментору, наставници српског језика и књижевности Драгани Пауновић.

Погодака: 171