Ученици

Општинска смотра дечјег музичког стваралаштва

Објављено петак, 12 април 2024
Аутор Љиљана Крничан

Наступом на општинској смотри дечјег музичког стваралаштва, одржаној 12.04.2023 у Центру за културу Kовин, оркестар наше школе пласирао се на покрајинску Музички фестивал деце Војводине. Kомисија је похвалила одабир композиција високог уметничког нивоа и квалитет извођења. Посебно је похваљено вокално извођење солисткиње Kатарине Модошан у интерпретацији традиционалне италијанске песме  "Bella ciao".
Честитке члановима оркестра на успеху и пласману на покрајински Музички фестивал деце Војводине и наставници музичке културе Виолети Помар која је припремала ученике за смотру.

Јована Живанов награђена на конкурсу „Мотиви српске традиције“

Објављено петак, 12 април 2024
Аутор Љиљана Крничан

На ликовном конкурсу Фонда Њ.К.В.Принцезе Катарине и Хуманитарне организације Лајфлајн Чикаго  "Мотиви српске традиције", ученица 7. разреда наше школе Јована Живанов освојила је награду.
Успешни радови ће се штампати на платненим торбама које ће се користити за прикупљање хуманитарне помоћи за  будуће пројекте.
Честитке ученици на освојеној награди и наставници ликовне културе Милици Илић.

Ученице наше школе награђене на литерарним конкурсима

Објављено среда, 27 март 2024
Аутор Љиљана Крничан

Подружница Друштва за српски језик и књижевност Србије у Ковину почетком фебруара расписала је ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС за ученике основних и средњих школа са територија општина Ковин, Вршац, Бела Црква и Пландиште. Циљ конкурса био је промоција манифестације "Март, месец српског језика", развијање креативности и талената код деце и младих, промовисање књиге и читања. Право учешћа имали су ученици свих основних и средњих школа из наведених општина. Конкурс је реализован у оквиру три узрасне категорије, а укупан број пристиглих радова је 85.

У категорији од петог до осмог разреда ОШ, ученица наше школе Јована Живанов, 7. разред, добила је 3. награду на тему "Наш језик је наш завичај", ментор: Драгана Пауновић.
Поводом Дана библиотеке ,,Вук Караџић“ Ковин, расписан је литерарни конкурс у циљу популарисања књиге и читања. Право учешћа имали су ученици свих основних школа са подручја ковинске општине.
Од пристиглих радова (34) ученика виших разреда основних школа, 2. награду је добила Лара Вукотић, ученица шестог разреда ОШ ,,Сава Максимовић“ Мраморак за рад на тему ,, Небо под којим сам рођена“,ментор Драгана Пауновић.
Честитке ученицама на освојеним наградама и њиховом ментору, наставници српског језика и књижевности Драгани Пауновић.

Општинско такмичење „Шта знаш о здрављу?“

Објављено среда, 10 април 2024
Аутор Љиљана Крничан

На Општинском такмичењу „Шта знаш о здрављу?“ које је одржано 5.04.2024.године у Црвеном крсту у Ковину, Лара Вукотић, ученица 6. разреда освојила је 1. место и пласирала се на Покрајинско такмичење;
Лара Буљугић, ученица 6. разреда освојила је 2. место; Мирјана Николић, Кристина Павловић, Невена Пауновић и Нада Веселић Околи, ученици 6. разреда - похвала за учешће и Андрија Полић, ученик 7. разреда – похвала за учешће;
Честитке ученицима на оствареним резултатима и на учешћу и наставници Душки Мосуровић која је припремала ученике за такмичење.

Ученици наше школе на такмичењу из страних језика

Објављено уторак, 12 март 2024
Аутор Љиљана Крничан
На Општинском такмичењу из страних језика које је одржано 3. и 4. фебруара 2024.године у ОШ“Бора Радић“ у Баваништу, ученици наше школе остварили су следеће резултате:
Енглески језик:
Јована Ника, 8. разред -2.место и пласман на окружно такмичење
Јанош Амбруш, 8.разред- 2. место и пласман на окружно такмичење
Вељко Веселић Околи, 8. разред - 2. место и пласман на окружно такмичење
Јована Живанов, 7. разред – Похвала
Вук Несторовић, 7. разред - учешће
Андреја Фетаховић, 7. разред  – учешће
Немачки језик:
Вук Несторовић, 7. разред – учешће
Јована Живанов, 7. разред – учешће
Честитамо ученицима на учешћу и оствареним резултатима и наставници енглеског језика Александри Сорајић и наставници немачког језика Ирени Крничан које су припремале ученике за такмичење.
На Окружном такмичењу из енглеског језика које је одржано 10. 03. 2023. године у ОШ “Борислав Петров Браца „у Панчеву, учествовали су ученици 8. разреда:
1. Јована Ника
2. Јанош Амбруш
3. Вељко Веселић Околи
Честитамо ученицима на учешћу на окружном такмичењу из енглеског језика и наставници Александри Сорајић која је припремала ученике за такмичење.
 

Поткатегорије