Ученици

PRINCEZA KATARINA I LAJFLAJN ČIKAGO POMAŽU OŠ „SAVA MAKSIMOVIĆ“

Објављено понедељак, 27 новембар 2023
Аутор Љиљана Крничан

Више о овој вести прочитајте ОВДЕ

Пилот пројекат “Свако дете има право да одраста здраво”

Објављено уторак, 14 новембар 2023
Аутор Љиљана Крничан

https://www.kovin.rs/2023/11/13/pilot-projekat-svako-dete-ima-pravo-da-odrasta-zdravo/

https://www.rts.rs/lat/vesti/srbija-danas/5309079/zdravo-odrastanje-pet-casova-fizickog-nedeljno-iskustvo-skole-u-mramorku-.html

Дан језика

Објављено четвртак, 28 септембар 2023
Аутор Драгана Пауновић

У понедељак, 26. 9. 2023. ученици осмог разреда ОШ „Сава Максимовић“ бавили су се мало језицима света. Тражили су на интернету како се поздравља на разним језицима, исписивали на папирима, изговарали речи пријатељство, љубав ...на многим језицима света. Наравно, разговарало се о значају језика, бројности, величини...Све је повезано са развојем језика, који се обрађује у осмом разреду. Најкреативнији су направили плакате и окачили их у ходнику школе, а остали радови су окачени у учионици. „Завештање језика“ из „Хиландарске повеље“ било је само полазна основа за рад. Ученике је привукла тема много више , него Дигитална писменост и правописна правила , тема угледног часа који је организован поводом Међународног дана писмености 8.9.2023. године

Дечија недеља „Велико срце деце Србије“

Објављено четвртак, 12 октобар 2023
Аутор Ирена Крничан и Бранкица Савић

Прва недеља октобра уоквирена је црвеном бојом у свим школским календарима. Разлог томе јесте што се на почетку овог месеца у свим школама у Србији обележава Дечија недеља. Ове школске године дечија недеља одржана је под називом „Велико срце деце Србије“. Тим поводом, од другог до осмог октобра, у нашој школи ученици су могли уживати у богатом програму. 

Опширније: Дечија недеља „Велико срце деце Србије“

Пилот пројекат “Свако дете има право да одраста здраво”

Објављено недеља, 17 септембар 2023
Аутор Ирена Крничан

Основна школа “Сава Максимовић” једна је од 73 основне школе у Републици Србији, у којима се школске 2023/2024. спроводи пилот пројекат “Свако дете има право да одраста здраво”.  Ове школе обухваћене су пројектом “Обогаћени једносменски рад у основним школама”.

Пилот пројекат “Свако дете има право да одраста здраво” подразумева додатне часове физичког и здравственог васпитања чији циљ јесте да се кроз неговање здравих навика и стилова живота код деце унапреде међуљудски односи, узајмно поштовање, емпатија, као и уважавање и прихватање различитости. Осим Министарства просвете у овај пројекат укључени су и Министарство здравља и Министарство омладине и спорта. Министарство здравља формирало је тимове специјалиста у одређеним домовима здравља у којима ће се спроводити систематски прегледи деце из школа које учествују у пилот пројекту.
У мраморачкој школи пројекат се реализује у три одељења. У одељењу првог разреда, које  ће с учитељцом Родиком Стеријан развијати псхиофизичке способности, затим у ИИИ-1 које ће своје вештине унапређивати уз подршку учитеља Лућијана Чолака и у петом разреду са којим ће радити наставник физичког и здравственог васпитања, Владимир Радуловић.

Поткатегорије